Inicio > Euskara platerean > Diccionario castellano-euskera

Diccionario castellano-euskera

[ A / B / C / D / E / F / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / Q / R / S / T / U / V / W / Y / Z / ]

Buscador
Por ejemplo, "asado", "helado", "pincho"...

    cabeza: burua

                  cabeza de ajo: baratxuri-burua

                  cabeza de jabalí: basurde-muturra

    cabra: ahuntza

                  queso de cabra: ahuntz-gazta

    cabra (de mar): kraba, itsas kabra

    cabracho: krabarroka

    cabrito: antxumea

                  cabrito al horno: antxumea labean

    cacahuete: kakahuetea

    cacao: kakaoa

    café: kafea

                  café con leche: kafesnea

                  café cortado: (kafe) ebakia

                  café de puchero: eltzeko kafea, kaltzetako kafea

                  café descafeinado: kafe deskafeinatua

                  café solo: kafe hutsa

    cafetera: kafetera

    calabacín: kalabazina

                  calabacines rellenos: kalabazina beteak

    calabaza: kalabaza, kuia

                  puré de calabaza: kuia purean

    calamar: txipiroia

                  calamares (rabas): txipiroi eraztunak

    caldo: salda

                  caldo corto, al: salda urrituan

                  caldo de carne: haragi salda

                  caldo de gallina: oilo salda

                  hay caldo: badaukagu salda

    callos: tripakiak

                  callos a la madrileña: tripakiak Madrilgo eran

    calvados: kalbadosa

    canapé: ogi-gainekoa

    canela: kanela

                  canela en palo: kanela zotza

    canelones: kaneloiak

    cangrejo: karramarroa

                  cangrejos de río: errekako karramarroak

    canónigos: ardi-mihiak, ardi-mihi belarra

    canutillo: tutua

    capón: kapoia

    caracol: barraskiloa

    caramelizado: karamelutan

    carbonara: karbonara

    cardo: kardua

    carne: haragia

                  carne cocida: haragi egosia

                  carne de caza: ehiza, ehizakia

                  carne de cerdo: zerrikia

                  carne de ternera: txahalkia, gaztearen haragia

                  carne de vaca: behikia, behi haragia, behiarena

                  carne picada: haragi txikitua

    carne (de la fruta): mamia

    carpaccio: karpatzioa

    carré: karrea

    carrillera: masaila

    casa, de la: etxeko, etxean egina

                  postres de la casa: etxeko mahai-azkenak

    cascanueces: intxaur-haustekoa

    cáscara: azala, kuskua, oskola

    casero: etxekoa

    cava: cava

                  cava, al: cava kutsuan

    caviar: kabiarra

    cazo: burruntzalia

    cazuela: kazola

                  cazuela, en: kazolan

    cazuelita: kaxuela

    cebolla: tipula

    cebolleta: tipuleta

    cebollino: tipulina

    centollo: txangurroa

    centro: erdialdea

    cerdo: txerria, urdea

                  chuleta de cerdo: txerri txuleta

                  costilla de cerdo: txerri saiheskia

    cereza: gerezia

    cerveza: garagardoa

                  cerveza de importación: inportaturiko garagardoa

    chacolí: txakolina

    chalota: tipulatxa

    champagne: xanpaina

                  champagne, al: xanpain kutsuan

    champiñón: txanpiñoia

    chantilly: xantillia

    chicharro: txitxarroa

                  chicharro al horno: txitxarroa labean

    chilindrón, al: txilindron eran

    chipirón: txipiroia

                  chipirón de anzuelo: amuko txipiroia

                  chipirones a la plancha: txipiroiak plantxan

                  chipirones en su tinta: txipiroiak beren beltzarekin

                  chipirones rellenos: txipiroi beteak

    chocolate: txokolatea

                  chocolate caliente: txokolate beroa

    chorizo: txorizoa

                  chorizo a la sidra: txorizoa sagardotan

    chorro: zorrotada

    chuleta: txuleta

                  chuleta a la parrilla: txuleta parrillan

                  chuleta para dos: txuleta (bi lagunentzako)

    chuletilla de cordero: arkume txuleta

                  chuletillas a la brasa: arkume txuletak egur-ikatzetan

    chuletón: txuletoia

    churro: txurroa

    ciervo: oreina

    cigala: zigala

                  cigalas a la plancha: zigalak plantxan

    cilantro: txarranbila

    ciruela: arana

    civet: zibeta

    clavo: iltzea

    cocer: egosi

                  carne cocida: haragi egosia

    cochifrito: egosi-frijitua, egosi-fritatua

    cochinillo: txerrikumea

    cocido: eltzekoa, lapikokoa

    coco: kokoa

                  batido de coco: koko irabiatua

    cococha: kokotxa

    cóctel: koktela

    codorniz: galeperra

    cogollo: kukulua

    cogote: kokotea

    col: aza

    coles de Bruselas: bruxelak

    cola: buztana

                  cola de merluza: legatz buztana

    colador: iragazkia

    colar: iragazi

    coliflor: azalorea

    colmenilla: karraspina

    combinado: konbinatua

    compota: konpota

    concha: kuxkila

                  concha (de ostra): hezurra

                  concha, en su: bere kuxkilean

    condimentar: ondu

    condimento: onkailua, gozagarria

    conejo: untxia

                  conejo asado: untxi errea

                  conejo en salsa: untxia saltsan

    confit: konfita

                  confit de pato: ahate konfita

    confitar: konfitatu

    confitura: konfitura, gozagain

    congelador: izozkailua

    congrio: itsas aingira

    conserva: potokoa

                  conserva, en: potoan

    consomé: salda

    coñac: koñaka, patarra

    corazón: bihotza

    cordero: bildotsa, arkumea

                  cordero asado: arkume errea

                  menestra de cordero: arkume menestra

    corona: koroa

    costilla: saiheskia

                  costilla asada: saiheski errea

    crema: krema

                  crema catalana: krema errea

    crêpe: krepa

    crepineta: krepineta

    croissant: kruasanta

    croqueta: kroketa

    crudité: gordinkia, barazki gordina

    crudo: gordina

    crujiente: kurruskaria

    cuajada: mamia, gatzatua (Bizkaia)

    cubiertos, los: mahaiko tresnak

    cubrir: estali

    cuchara: koilara

    cucharada: koilarakada

    cucharilla: koilaretxoa

    cucharón: zalia

    cuchillo: labana

    cuello: lepoa, sama

    curar: ondu

    curry: currya

[ A / B / C / D / E / F / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / Q / R / S / T / U / V / W / Y / Z / ]