Gaztelania-euskara hiztegia
[ A / B / C / D / E / F / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / Q / R / S / T / U / V / W / Y / Z ]
bacalao: bakailaoa
bacalao a la vizcaina: bakailaoa Bizkaiko eran
bacalao al pil-pil: bakailaoa pil-pilean
bandeja: erretilua
banderilla: ogi-gainekoa
gran surtido de banderillas: ogi-gainekoak aukeran
baño marÃÂa, al: bainu marian
barbacoa: arranparrila
batido: irabiatua
batido de chocolate: txokolatezko irabiatua
batido de coco: koko irabiatua
batidora: irabiagailua
batir: irabiatu, jo
batir huevos: arrautzak jo
bebida: edaria
establecimiento de bebidas: edaritegia
becada: oilagorra
bechamel: bexamela
beicon: hirugiharra
berberecho: berberetxoa
berenjena: alberjinia
berro: berroa
berza: aza
besugo: bisigua
besugo (para dos): bisigua (bi lagunentzako)
besugo al horno: bisigua labean
bÃÂgaro: karrakela
bistec: xerra
bitoque: bitokea
bizcocho: bizkotxoa
bocadillo: ogitartekoa, otartekoa
bocadillos: ogitartekoak
bocadillo de jamón: urdaiazpiko ogitartekoa
bocadillo de queso: gazta ogitartekoa
bocadillo de tortilla: tortilla ogitartekoa
bocadito: ahamena
bocata: ogitartekoa, otartekoa
bogavante: abakandoa
bol: katilua
bollo: opila
bombón: bonboia
bombón praliné: praline bonboia
bonito: hegaluzea
bonito a la plancha: hegaluzea plantxan
bonito con tomate: hegaluzea tomatetan
bote (de conserva...): poto
botella: botila
botella de sidra: sagardo botila
brandada: brandada
brandy: brandya
brasa, a la: txingarretan
brasear: txingartu
brécol: brokolia
briñón: brinoia
brocheta: burduntzia
brocheta de carne: txitxi burduntzia (Beti-Boga taberna, Egia)
brocheta de pescado: arrain burduntzia
brócoli: brokolia
budin: budina
buena, -o (la comida): ona
buey: idia
rabo de buey: idi buztana
buey de mar: buia, karramarroa
buffet: bufeta
buñuelo: kruxpeta
[ A / B / C / D / E / F / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / Q / R / S / T / U / V / W / Y / Z ]