Hasiera > Euskara platerean > Gaztelania-euskara hiztegia

Gaztelania-euskara hiztegia

[ A / B / C / D / E / F / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / Q / R / S / T / U / V / W / Y / Z ]

Bilatzailea
Adibidez, "asado", "helado", "pincho"...

    sabor: zaporea

    sabrosa, -o (la comida): goxoa

    sabrosura: aho-gozagarria

    sal: gatza

                  lubina a la sal: lupia gatzetan

                  sin sal: gatzik gabea

    salar: gazitu

    salazón: gazitua

                  salazón, en: gatzetan, gatzondua

                  salazón rápida, en: arin gatzondua

    salchichón: saltxitxoia

    salero (recipiente): gatzontzia

    salmón: izokina

                  salmón a la parrila: izokina arranparrilan

                  salmón ahumado: izokin ketua

    salmonete: barbarina

    salpicón (de carne, de pescado): izpitua

                  salpicón de marisco: itsaski otarra

    salpimentar: gatzpipertu

    salsa: saltsa

                  salsa, en: saltsan

                  salsa americana: Bretainiako saltsa

                  salsa bearnesa: Biarnoko saltsa

                  salsa de soja: soja saltsa

                  salsa inglesa: Ingalaterrako saltsa

                  salsa picante: saltsa mina

                  salsa rosa: saltsa arrosa

                  salsa tártara: Tartariako saltsa

                  salsa verde, en: saltsa berdean

                  salsa vizcaina: piper salda

    salsera: saltsontzia

    saltear: salteatu

    sandía: angurria

    sándwich: sanguitxa

    sangría: sangria

    sapito: xapo txikia

    sapo (rape): xapoa, itsasapoa

                  rape a la parrilla: xapoa arranparrilan

                  rape al horno: xapoa labean

                  rape en salsa: xapoa saltsan

    sardina: sardina

                  sardinas asadas: sardina erreak

    sarmiento, al: xirmendutan erreta

    sartén: zartagina

    sazonar: gozatu

    seco: lehorra

    sepia: txokoa

    seso: muina

    seta: perretxikoa

    sidra: sagardoa

                  chorizo a la sidra: txorizoa sagardotan

                  sidra al txotx: sagardoa txotxean, sagardoa upeletik

                  sidra de Igeldo: Igeldoko sagardoa

                  sidra nueva: zizarra

    sofreír: sueztitu

    sofritar: sueztitu

    sofrito: sueztitua

    soja: soja

    solomillo: azpizuna

                  solomillo con guarnición: azpizuna hornidurarekin, azpizuna errekilarrarekin

    sopa: zopa

                  sopa de ajo: baratxuri zopa

                  sopa de pescado: arrain zopa

    sorbete: hurrupakia

                  sorbete de limón: limoi hurrupakia

    sorda: oilagorra

    soufflé: soufflea

    surtido: aukera, nahaskia, saski-naskia

[ A / B / C / D / E / F / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / Q / R / S / T / U / V / W / Y / Z ]