Gaztelania-euskara hiztegia
[ A / B / C / D / E / F / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / Q / R / S / T / U / V / W / Y / Z ]
sabor: zaporea
sabrosa, -o (la comida): goxoa
sabrosura: aho-gozagarria
sal: gatza
lubina a la sal: lupia gatzetan
sin sal: gatzik gabea
salar: gazitu
salazón: gazitua
salazón, en: gatzetan, gatzondua
salazón rápida, en: arin gatzondua
salchichón: saltxitxoia
salero (recipiente): gatzontzia
salmón: izokina
salmón a la parrila: izokina arranparrilan
salmón ahumado: izokin ketua
salmonete: barbarina
salpicón (de carne, de pescado): izpitua
salpicón de marisco: itsaski otarra
salpimentar: gatzpipertu
salsa: saltsa
salsa, en: saltsan
salsa americana: Bretainiako saltsa
salsa bearnesa: Biarnoko saltsa
salsa de soja: soja saltsa
salsa inglesa: Ingalaterrako saltsa
salsa picante: saltsa mina
salsa rosa: saltsa arrosa
salsa tártara: Tartariako saltsa
salsa verde, en: saltsa berdean
salsa vizcaina: piper salda
salsera: saltsontzia
saltear: salteatu
sandÃÂa: angurria
sándwich: sanguitxa
sangrÃÂa: sangria
sapito: xapo txikia
sapo (rape): xapoa, itsasapoa
rape a la parrilla: xapoa arranparrilan
rape al horno: xapoa labean
rape en salsa: xapoa saltsan
sardina: sardina
sardinas asadas: sardina erreak
sarmiento, al: xirmendutan erreta
sartén: zartagina
sazonar: gozatu
seco: lehorra
sepia: txokoa
seso: muina
seta: perretxikoa
sidra: sagardoa
chorizo a la sidra: txorizoa sagardotan
sidra al txotx: sagardoa txotxean, sagardoa upeletik
sidra de Igeldo: Igeldoko sagardoa
sidra nueva: zizarra
sofreÃÂr: sueztitu
sofritar: sueztitu
sofrito: sueztitua
soja: soja
solomillo: azpizuna
solomillo con guarnición: azpizuna hornidurarekin, azpizuna errekilarrarekin
sopa: zopa
sopa de ajo: baratxuri zopa
sopa de pescado: arrain zopa
sorbete: hurrupakia
sorbete de limón: limoi hurrupakia
sorda: oilagorra
soufflé: soufflea
surtido: aukera, nahaskia, saski-naskia
[ A / B / C / D / E / F / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / Q / R / S / T / U / V / W / Y / Z ]